Biciklistički klub Poreč /Club ciclistico Parenzo

adresa:
Nikole Tesle 16, Poreč
tel:
e-mail:
bkporec@gmail.com
www:
www.bkporec.hr
osoba kontakt:
Denis Terlević
gsm:
099 274 3381
e-mail:
bkporec@gmail.com

vodstvo kluba:

predsjednik:
Denis Terlević
tajnik:
Dijana Benković
tajnik e-mail:
bkporec@gmail.com
sportski direktor:

O klubu

Biciklsitički klub Poreč okuplja rekreativce i zaljubljenike u prirodu. Klub se bavi MTB-om (brdskim biciklizmom), organizacijom biciklijada i utrka sa ciljem populariziranja ovog sporta. Pratite nas na facebooku: https://www.facebook.com/bkparenzo?ref=hl i na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC4-Lbkd-TnUlkWjZysTIGfg/feed

Biciklistički klub Poreč nastavlja tradiciju biciklizma koja je prisutna u našem gradu već više od sto godina. Splet povijesnih okolnosti ugasio je sportsko društvo "Forza e valore" u sklopu kojega je djelovala i biciklistička sekcija. Sedamdesetih godina osnovan je Biciklistički klub koji nažalost nije nikada zaživio te je ubrzo ugašen. Poreč je bio bez Biciklističkog kluba do sredine 90.-ih godina kada je osnovan biciklistički klub "Bičikleta" pod vodstvom Borisa Radolovića. Nažalost i ovaj klub je ugašen 1999. godine. Do ponovnog pokretanja kluba došlo je deset godina kasnije, kada je krajem 2009. godine održana osnivačka skupština Biciklističkog kluba Poreč. Za prvog predsjednika izabran je Vedran Vrus. Klub je u tome razdoblju organizirao (u suradnji sa Zdravim gradom) sada već tradicionalnu biciklijadu povodom Dana zdravlja i jednu rekreativnu biciklijadu. Krajem 2012. godine dolazi novo vodstvo kluba na čelu sa Bojanom Horvatom te se Klub djelomično okreće natjecateljskom biciklizmu. Novo vodstvo postavlja cilj organizirati dvije rekreativne biciklijade i dvije utrke godišnje. Klub je 2013. godine pokrenuo organizaciju biciklijade Sv. Maura. U suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Poreča sudjeluje u organizaciji Prvomajske biciklijade (ime je kasnije promijenjeno u Rekreativna MTB Parenzana), zatim je u suradnji s TZ Funtana 2017. godine pokrenuta biciklijada Sv. Bernarda te  2018. godine u suradnji s Općinom Vrsar biciklijada Sv. Martina. Osim biciklijada klub organizira i natjecateljske utrke rekreativnog karaktera. Klub od 2013. organizira jedno kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera na St. Becich pokraj Mugebe. 
Članovi Kluba su do sada više puta nastupali  na profesionalnim i rekreativnim utrkama, često ostvarivši zapažene rezultate od čega se ističe prvo mjesto na županijskom prvenstvu 2017. i 2018. u juniorskoj kategoriji te treće mjesto na županijskom prvenstvu 2018. u kategoriji Master A.
 

Godina:
Sort:
1
1

Kontakt

Sportska zajednica grada Poreča
Nikole Tesle 16
52440 Poreč
Republika Hrvatska

Tel: +385 52 432 322